Uitslagen

Open Vechtdal Judotoernooi – Dalfsen – 5 November 2016

Zaterdag 5 november hebben 12 judoka’s meegedaan aan het Open Vechtdal Judotoernooi in de Trefkoele te Dalfsen. Steven Rijstenberg is helaas in zijn eerste partij geblesseerd geraakt en heeft zich moeten terugtrekken.

De uitslagen waren als volgt:

1e Plaats:

2e Plaats:
Annalin Exel
Michel Blaauwgeers

3e Plaats:
Arnon AB
Joran AB
Twan Katoele
Ingmar Olthuis
Sjors IJpelaar

Geen podiumplaats:
Saranne AB
Coen Veenstra
Darnell Bakker
Jelmer Boertien

Groep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Judotoernooi Anbergen – Hardenberg – 1 oktober 2016

Een geslaagde dag in Hardenberg voor onze judoka’s.

2016 - Hardenbergen Anbergen Toernooi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelmer Boertien mocht in het eerste blok de spits afbijten voor Yoko-Suma.
Zijn eerste wedstrijd wist hij te winnen met een wazari.  De tweede wedstrijd was voor beide judoka’s een uitputtingsslag, uiteindelijk verloor Jelmer net met één shido achterstand. De 3e wedstrijd mocht Jelmer het opnemen tegen de uiteindelijke poulekampioen, hij wist het zijn tegenstander lastig te maken en wist diverse aanvallen te pareren, uiteindelijk werd hij toch verslagen met een mooie combinatietechniek van zijn tegenstander. De laatste wedstrijd in zijn sub-poule heeft Jelmer gewonnen met een krachtige haaktechniek, dit heeft Jelmer uiteindelijk een 3e plaats in zijn sub-poule opgeleverd, helaas niet voldoende voor een plek in de finalepoule.

Michel Blaauwgeers en Ingmar Olthuis mochten in blok 3 aan de bak.
Ingmar wist zijn 1e pot te winnen met een mooie schouderworpen en zich de volgende wedstrijden door te knokken naar de finalepoule. Hier moest hij het op het eind helaas afleggen tegen de poulekampioen die een houdgreep wist te plaatsen. Het eindresultaat was een mooie 3e podiumplaats.
Michel Blaauwgeers wist in zijn subpoule de 1e plaats te behalen, waardoor hij zich had gekwalificeerd voor de finalepoule. In de finalepoule wist hij beide concurrenten te verslaan met een stevige houdgreep en zo een 1e plaats te pakken.

Het 4e blok hebben Sandra van Ballegooijen en Sjors IJpelaar gejudood.
Sandra wist haar eerste tegenstandster te verslaan met een overname gevolgd door een houdgreep. De 2e en 3e wedstrijd wist ze haar techniek niet volledig af te maken en kwam op achterstand te staan, waardoor ze deze beide partijen verloor en genoegen moest nemen met een 3e podiumplaats.
Sjors wist zijn eerste tegenstander te verassen met een snelle achterwaarste offerworp en deze te vervolgen met een houdgreep. Zijn tweede tegenstander leek de partij te winnen, maar Sjors wist de laatste heupworp van zijn tegenstander goed te pareren en door te sturen om een yuko te pakken, gevolgd door een stevige houdgreep wist hij de partij uiteindelijk af te sluiten met een ippon. De laatste tegenstander bleek te sterk voor Sjors in het grondjudo en moest hij afkloppen door een goed geplaatste Sankaku (3 Puntswurging/houdgreep). Sjors heeft uiteindelijk een 2e podiumplaats behaald.

In het laatste blok hebben Twan Katoele en Coen Veenstra gejudood.
Twan was deze dag op dreef en wist 2 van de 3 wedstrijden in zijn subpoule met houdgrepen te winnen. Hij verloor in de subpoule van de uiteindelijke poulekampioen. In de finalepoule wist Twan ook beide tegenstanders te overtreffen met zijn judo, hiermee heeft hij een welverdiende 2e podiumplaats behaald.
Coen wist in zijn subpoule de 1e wedstrijd te winnen met een mooie verwurging, helaas moest hij het afleggen tegen de andere 2 tegenstanders. Het eindresultaat was een 3e plaats in zijn subpoule, waardoor hij zich niet had gekwalificeerd voor de finalepoule.

Toernooi Hardenberg Anbergen Twan 2e

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

City of Talent Judo Cup – Groningen – 24 September 2016

Zaterdag 24 September hebben Ingmar Olthuis en Twan Katoele meegedaan aan de City of Talent Judo Cup in Groningen. Ingmar heeft in een dubbele competitie poule hard geknokt, maar heeft helaas geen podiumplaats kunnen bereiken. Twan Katoele zat deze dag lekker in zijn vel en wist diverse wedstrijden te winnen en hiermee een 2e plaats te behalen.

 

Open Vechtdal Toernooi Sambo – Dalfsen – 24 September 2016

Zaterdag 24 September hebben Coen Veenstra, Sjors IJpelaar en Annalin Exel meegedaan aan het Open Vechtdal Toernooi Sambo in Dalfsen. Coen wist een 3e plaats te veroveren en door middel van een goed geplaatste armklem een partij mooi af te sluiten. Sjors begon zenuwachtig en verloor hierdoor zijn eerste wedstrijd, hij wist zich later te herpakken om alsnog een 4e plaats te veroveren. Annalin heeft met een fanatieke inzet een mooie 2e plaats weten te halen.

 

Presidents Cup Sambo – Edingburgh Schotland – 24 September 2016

Het Nederlandse Samboteam is vrijdag 23  september vertrokken naar Edinburgh Schotland, hier hebben zij op zaterdag 24 september deelgenomen aan de Presidents Cup in het Maedowbank Sports Centre.

Deelnemende landen: Spanje, Italië, Frankrijk, Rusland, Schotland en Nederland.
2016 - Presidents Cup Sambo Team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De leden van het Nederlandse team: -52 kg Dames Paula Borgonje, -57 kg Dames Sacha Buwalda, -62 kg Heren Darnell Bakker, -68 kg Heren Pim Graafland, -74 kg Heren Johan Jaspers Faijer, -82 kg Heren Michel Blaauwgeers, -90 kg Heren Remo Smeer

Coaches: Carel Winter en Johan Jaspers Faijer

In de voorrondes wist het Nederlandse team Schotland en Spanje uit te schakelen, hiermee kwalificeerden zij zich voor de finale tegen Rusland. In de finale bleek het Russische team te sterk en verloor het Nederlandse team uiteindelijk met 6-1. Ondanks de verloren finale mag het Nederlandse team enorm trots  zijn op deze prestatie als nieuwkomer van deze Presidents Cup.

2016 - Presidents Cup Sambo 2 plaats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Internationaal Veendammer Judo Kampioenschap – Veendam – 17 september 2016

Zaterdag 17 september hebben 6 judoka’s meegedaan met het Internationaal Veendammer Judo Kampioenschap in de Parkstadhal te Veendam. Meer dan 600 judoka’s van verschillende nationaliteiten hebben deelgenomen aan dit evenement. De poules waren goed gevuld en er werd voornamelijk gewerkt met het afval systeem (2x verliezen en je ligt uit de poule).

Ondanks de goede strijd hebben Twan Katoele, Joran A.B., Saranne A.B., Jelmer Boertien en Darnell Bakker helaas geen podiumplaats kunnen bemachtigen.

Sandra van Ballegooijen wist in haar poule een 3e plaats te pakken.

 


Wintertoernooi – Dedemsvaart – Zaterdag 9 januari 2016

Onze judoka’s hebben mooie wedstrijden laten zien tijdens het Wintertoernooi in Dedemsvaart. Twan Katoele heeft hard geknokt in een sterke poule van 12 judoka’s, helaas bleken de tegenstanders in de finale ronde net iets te sterk en moest Twan genoegen nemen met een 5e plaats. De resultaten waren als volgt:

1e Plaats 2e Plaats 3e Plaats 4e Plaats Deelname
Ingmar Olthuis Jelmer Boertien Steven Rijstenberg Loes van Dongen
Annalin Exel Kai Kappert
Twan Katoele
Coen Veenstra
Sjors IJpelaar

 


Dijkmansport Talent Cup – 26 September 2015 – Ten Boer

Ingmar Olthuis heeft meegedaan aan de Talent Cup in Ten Boer in de categorie jongens -33kg, geboortejaar 2007/2008.

In de eerste wedstrijd bleek zijn tegenstander te sterk en kreeg Ingmar een ippon tegen. De tweede wedstrijd ging al beter, maar ook deze wedstrijd ging net verloren. Ingmar wist zich te herpakken in zowel zijn derde als vierde wedstrijd en beide met een houdgreep af te sluiten. Zijn vijfde en tevens laatste wedstrijd ging verloren. Geen podiumplaats, maar al met al een mooie ervaring en een medaille als beloning voor de geleverde prestatie.

Ingmar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Europese Unie Kampioenschap Sambo – 19 September 2015 – Vilnius (Litouwen)

Michel Blaauwgeers is derde geworden bij het EU kampioenschap Sambo in Litouwen in de categorie -82kg senioren.

Door het Nederlandse Sambo team zijn 12 medailles binnengesleept, bij de senioren heren hadden we de derde plaats in de ranking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Internationale Veendammer Kampioenschappen – 19 September 2015 – Veendam

Twan Katoele deed vandaag mee aan de Internationale Veendammer kampioenschappen. De poule was vandaag te zwaar. Geen prijs dus, maar wel een wedstrijd met ippon gewonnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pinkstertoernooi – 23 Mei 2015 – Gramsbergen

De sporthal van het Multifunctioneel Centrum ‘De Binder’ in Gramsbergen stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport. De 22 deelnemers van  Yoko-Suma hebben goede resultaten geboekt:

1e Plaats 2e Plaats 3e Plaats Deelname
Annalin Exel Twan Katoele Senna Bouwers Bert Jansen
Darnell Bakker Anouk Wubs Fabian Kiontke Kian Vuijk
Jill Wolf Shyarmalie Vos Nordin Meijer
Steven Rijstenberg Ilona Bakker Nick Benjamins
Ingmar Olthuis Tom Hamberg
Jelmer Boertien Bart Hamberg
Michel Blaauwgeers Sjors IJpelaar
Coen Veenstra
Stefano Kiontke

 


Multi Nation Championships – 16 Mei 2015 – Erkner (Duitsland)

De judoka’s uit onze bus hebben op zaterdag 16 mei bij de Multinations in Erkner (Duitsland) goed van zich doen spreken. Met aanvallend judo werden er goede resultaten geboekt. Helaas raakten Sandra Leferink en Claudia Kiewiet geblesseerd. Claudia Kon na vijf uur in het ziekenhuis weer bij de rest van de groep aansluiten. Sandra moest een nacht in het ziekenhuis blijven.

De resultaten zijn:

1e Plaats 2e Plaats 3e Plaats
Ingmar Olthuis Sandra Leferink (Kodokan) Danique Kroon (Kodokan)
Coen Veenstra Valentino Massanga (Jigoro Kano) Claudia Kiewiet
Sjors IJpelaar Marco Strijker (Jigoro Kano) Johnson Massanga (Jigoro Kano)
Vera Steffens (Kodokan) Twan Katoele
Jill Wolf
Michel Blaauwgeers

Sjors wist daarnaast nog de open categorie bij de jeugd te winnen. Vera mocht de stijlprijs bij de dames in ontvangst nemen. Michel en Jill wonnen in een zwaardere categorie. Ze waren de enige in hun eigen klasse en mochten daarom net als Sjors twee keer goud mee naar huis nemen.

 


 

 

Bartje Toernooi – 11 April 2015 – Assen

Op zaterdag 11 april was het 38e Bartje toernooi in Assen.
Onze judoka’s deden het vandaag weer goed, met een enorme inzet en een mooi aantal behaalde prijzen.

1e Plaats 2e Plaats 3e Plaats Deelname
Twan Katoele Martijn Neef Annalin Exel Johnson Massanga
Darnell Bakker Michel Blaauwgeers Jelmer Boertien Coen Veenstra
Ingmar Olthuis
Sjors IJpelaar
Stefano Kiontke

 


Dutch Open Judo – 21 Maart 2015 – Dalfsen

Vrijdag 20 en zaterdag 21 maart stond de sporthal De Trefkoele te Dalfsen in het teken van diverse Budosporten waaronder: (Combat)-Sambo, Hand to Hand Fight, Karate en Judo. De 24e editie van de Dutch Open werd namelijk georganiseerd met sporters uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Schotland, Litouwen, Polen en Oekraïne. 14 Judoka’s van Yoko-Suma hebben deelgenomen aan dit spektakel en niet zonder resultaat:

1e Plaats 2e Plaats 3e Plaats Deelname
Hendrikje Spijkerman Annalin Exel Germar Buter Jill Wolf
Darnell Bakker Shyarmalie Vos Stefano Kiontke Albertus Hendriks
Michel Blaauwgeers Ingmar Olthuis
Guido Gort Coen Veenstra
Sjors IJpelaar

 

Deelnemers

 


 

 

Districtkampioenschap –  14 Maart 2015 – Roden

Op zaterdag 14 maart hebben Annalin Exel en Darnell Bakker deelgenomen aan het districtkampioenschap Judo -18 jaar in Roden.

Onder begeleiding van trainer  en coach Erik de Haan hebben beide judoka’s een topprestatie neergezet.

Annalin deed mee in de categorie meisjes van geboortejaar 1998-2001 tot en met 52 kg. Haar eerste wedstrijd verliep niet goed, ze wist haar kansen niet voldoende te benutten waardoor haar tegenstander uiteindelijk won. In de tweede wedstrijd wist Annalin een Wazari (7 punten) te scoren en plaatste zich hiermee voor de finalepoule. In de finalepoule ontbrak het Annalin aan kracht om de wedstrijden te winnen, maar door haar winst in de tweede wedstrijd was ze al verzekerd van een gedeelde derde plaats.

Darnell deed mee in de categorie jongens van geboortejaar 1998 -2001 tot en met 60 kg. De eerste wedstrijd kwam Darnell vast te liggen in een houdgreep. Na een vrijloting wist Darnell twee wedstrijden te winnen en mocht hij aantreden voor de wedstrijd om het brons. Door een goed geplaatste Tomoe Nage (offerworp over het hoofd) en een strakke armklem wist hij zijn tegenstander te verassen. Darnell behaalde net als Annalin een gedeelde 3e plaats.

Beide judoka’s hebben zich met deze resultaten geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen Judo -18 jaar op 4 april in Leek.

Yoko-Suma - Plaatsing NK -18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Driehoekstoernooi – 7 maart 2015 – Zandpol

We kunnen terugkijken op een gezellige en sportieve dag met goede resultaten voor onze vereniging.

1e Plaats 2e Plaats 3e Plaats Deelname
Albertus Hendriks Nick Benjamins Hidde Hakkers Ingmar Olthuis
Tom Hamberg Lenn Eising Senna Bouwers Kian Vuijk
Stefano Kiontke Rowin Groote Yoran Groote Jordy Perdijk
Twan Katoele Daniël Pilage Guido Gort Joey Perdijk
Coen Veenstra Jill Wolf Germar Buter Mick Klootsema
Sjors IJpelaar Michel Blaauwgeers Tom Robben
Annalin Exel Bart Hamberg
Iën Groote Fleur Hakkers
Steven Rijstenberg
Nick Perdijk
Jim de Weijer
Anouk Wubs

 


Juveko Toernooi – 28 februari 2015 – 2e Exloërmond

Van de 5 deelnemers heeft Sjors IJpelaar als enige een podiumplaats  weten te veroveren. In de categorie jongens, 2001-2003, -55 kg behaalde Sjors brons.

Twan Katoele, Coen Veenstra, Steven Rijstenberg en Michel Blaauwgeers vielen buiten de prijzen.

 

 


Districtkampioenschap –  21 Februari 2015 – Scheemda

Twan Katoele 3e plaatsOp zaterdag 21 februari 2015 heeft Twan Katoele deelgenomen aan het Noordelijk Districtskampioenschap Judo – 12 jaar.

Twan mocht het in de categorie -50kg opnemen tegen 4 andere judoka’s. De eerste 3 tegenstanders bleken te sterk voor Twan, de 4e wedstrijd wist hij met een stevige houdgreep te winnen.

Door de laatste winst wist Twan 10 punten (Ippon) te behalen  en hiermee een 3e plaats op het podium te veroveren.

Twan heeft zich hiermee geplaatst voor de selectietrainingen in Assen.

 

 

 

 

 


Kersttoernooi –  20 December 2014 – Hoogeveen

1e Plaats 2e Plaats 3e Plaats Deelname
Coen Veenstra Twan Katoele Steven Rijstenberg
Darnell Bakker Stefano Kiontke
Johnson Massanga

 


NK Sambo – 29 November 2014 – Dalfsen

Darnell Bakker, Annalin Exel, Jill Wolf, Iën Groote, Yoran Groote, Guido Gort, Martijn Neef en Johnson Massanga hebben zaterdag 29 november deelgenomen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Sambo in Dalfsen. Naast Nederlandse deelnemers waren er ook samboka’s uit Estland, Litouwen, Duitsland en België. De wedstrijden waren een lust voor het oog voor de toeschouwers, diverse judo en worstel combinatietechnieken resulteerden in mooie scores.

De uitslagen van het NK Sambo staan op de website van de organiserende vereniging Budo Promotion Ommen.

 


Open Ommer Judokampioenschappen – 1 November 2014 – Ommen

Zaterdag 1 november stond de sporthal van het multifunctioneel centrum De Caroussel in Ommen in het teken van de judosport. Voor de 12e maal organiseerde Budo Promotion Ommen de Open Ommer Judokampioenschappen. Van de 340 judoka’s waren er 22 deelnemers van judovereniging Yoko-Suma Coevorden. Onze judoka’s hebben in de veelal grote poules mooie wedstrijden laten zien, wat bij 10 judoka’s resulteerde in een podiumplaats. Als trainers kijken wij terug op een geslaagd evenement met goede resultaten.

1e Plaats 2e Plaats 3e Plaats Deelname
Annalin Exel Shyarmalie Vos Hendrikje Spijkerman Ingmar Olthuis
Michel Blaauwgeers Stefano Kiontke Steven Rijstenberg Len Eising
Albertus Hendriks Fabian Kiontke Kian Vuijk
Darnell Bakker Jim de Weijer Germar Buter
Bart Hamberg
Anouk Wubs
Naomi Hendriks
Coen Veenstra
Sjors IJpelaar
Jill Wolf
Tom Hamberg
Twan Katoele

 


Open Uki-Waza Judotoernooi – 4 Oktober 2014 – Erica

In de sporthal aan de Veenschapswijk te Erica hebben 26 judoka’s van Yoko-Suma deelgenomen aan het Open Uki-Waza Judotoernooi.

1e Plaats 2e Plaats 3e Plaats Deelname
Fabian Kiontke Jaimy Vos Steven Rijstenberg Len Eising
Ingmar Olthuis Hendrikje Spijkerman Rowin Groote Iën Groote
Yoran Groote Stefano Kiontke Anouk Wubs Jill Wolf
Coen Veenstra Twan Katoele Tom Hamberg Naomi Hendriks
Michel Blaauwgeers Joey Perdijk Liam van der Laan
Albertus Hendriks Annalin Exel Kian Vuijk
Jordy Perdijk Bart Hamberg
Guido Gort
Sjors IJpelaar

 .


Europese Unie Kampioenschap Sambo – 20 September 2014 – Tallinn (Estland)

Zes leden van verschillende samboclubs uit oost en midden Nederland hebben afgelopen zaterdag 20 september deelgenomen de 10e EU Kampioenschappen Sambo. De delegatie van de Sambo Bond Nederland wist in Tallinn, Estland twee keer brons te veroveren tijdens dit sterk bezet kampioenschap.
Johan Jaspers Faijer van BSV Anbergen uit Hoogeveen wist in de klasse tot 74 kg niet te winnen van de nationaal judokampioen van Ierland. Martijn Grootens van Sportcentrum Emsland uit Ommen strandde in de eerste ronde van de -82 kg klasse. Geen herkansingen voor beide samboka’s.
Michel Blaauwgeers van Yokosuma uit Coevorden mocht wel herkansen in de -82 kg klasse maar bleef steken op een vijfde plaats. Bij de junioren tot 60 kg werd Darnell Bakker, eveneens uit Coevorden, uiteindelijk zevende in een flinke poule.In de klasse tot 68 kg moesten de broers Pim en Tom Graafland van Henkido uit Zegveld het opnemen tegen voornamelijk de EU-landen uit het Oostblok. Beide kwamen in de herkansing en wisten de partij om de derde plaats winnen. Met tweemaal brons op zak mag bondscoach Frank Ningbers uit Ommen tevreden terugkijken op een groots toernooi.
.
Groep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 .

 .

 


 Drenthe’s Veste Judotoernooi – 7 Juni 2014 – Coevorden

De Drosthal te Coevorden stond vandaag in het teken van de judosport. Met een spetterende instrumentale introductie, verzorgd door Fortissimo Coevorden, werd de 2e editie van het Drenthe’s Veste Toernooi geopend. Het toernooi verliep, vooral dankzij de vele vrijwilligers, in goede banen. Meer dan 200 judoka’s hebben deelgenomen aan dit evenement. Onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ kon iedere judoka deze dag rekenen op een fraaie medaille. De prijsuitreiking was met de lichtshow en muzikale begeleiding, verzorgd door DJ Bakker, ook een geslaagd spektakel. We kunnen terugkijken op een gezellige en sportieve dag.

De resultaten van onze judoka’s:

1e Plaats 2e Plaats 3e Plaats Deelname
Darnell Bakker Sjors IJpelaar Annalin Exel Thomas Oldenhuis
Claudia Kiewiet Jaimy Vos Guido Gort Alessandra Walstra
Coen Veenstra Fiore Gielen Nina Bakker Yoran Groote
Rutger van oers Jason Wolf Sander Vloedgraven Jim de Weijer
Fabian Kiontke Abdallah Tsatsajeva Jessica Stevens Thomas Kruit
Michel Blaauwgeers Rowin Faas Germar Buter Liam van der Laan
Daniel Pilage Shyarmalie Vos Ingmar Olthuis Colin van der Laan
Stefano Kiontke Bart Hamberg Leon Vos
Twan Katoele Iën Groote Sebastiaan Bouwers
Gabriël Walstra Naomi Hendriks Jill Wolf
Alisha Donker Nikita de Jong
Hidde Hakkers
Maarten Groote
Richard Beekman
Senna Bouwers
Tristan Kerkdijk
Rowin Groote
Jan Hendriks
Kian Vuijk

 

DSC01743 DSC01747
DSC02026 DSC02032
DSC01903 DSC02272